Crêpes

Ingrediënten

  • 200 gr gezeefde bloem
  • 100 gr poedersuiker
  • 4 eieren
  • 1/4 liter witte wijn of water
  • 1/4 liter magere melk
  • 100 gr boter

Bereidingswijze

Maak een beslag van de bloem, de poedersuiker, de schuimig geklopte eieren, de witte wijn of het water, de melk en de gesmolten boter. Verhit een zo groot mogelijke koekenpan met vlakke bodem voor. Schenk een halfvolle soeplepel beslag in de pan en verdeel het direct met een bakspatel. Bak de bovenkant droog, maak de crêpe met een pannenkoekmes los en keer hem. Smelt op de bovenkant een klontje roomboter, strooi er wat suiker over en beleg de crêpes naar keuze met: 1 eetlepel chocoladehagelslag, 1 eetlepel jam, 1 theelepel kaneelpoeder of 1 theelepel sinaasappellikeur. Vouw de crêpes dubbel, klap ze nog eens dubbel en vouw het kwart in drieën.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 887x

Jouw laatst bekeken recepten