Maïsflensjes met wijngaardslakjes

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 1/4 l melk
  • 120 gr bloem
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • 1 el gehakte bieslook
  • 4 el uitgelekte zoete maïskorrels
  • boter
  • Voor de vulling:
  • boter
  • 250 gr champignons
  • 1 plak gerookt spek van 150 gr
  • in reepjes gesneden
  • 12-16 mooie wijngaardslakken
  • 1 versnipperde ui
  • 2 dl rode wijn
  • 1 el vers gesnipperde dragon
  • 1 el vers gesnipperde bieslook

Bereidingswijze

Meng de melk met de bloem en de eieren tot een mooi glad beslag. Spatel er de gehakte bieslook en de maïskorrels door en breng op smaak met peper en zout. Smelt een nootje boter en bak hierin mooie dunne flensjes van 22 cm diameter. Houd de flensjes warm. Maak de champignons schoon met een doek (was ze zeker niet, dan verliezen ze hun fijne smaak). Snijd de grote exemplaren best even in 4 stukken. Snijd ook de wijngaardslakken in 2. Smelt een nootje boter en bak hierin de champignons met de reepjes gerookt spek. Verwijder het mengsel, houd het warm en gebruik dezelfde pan voor het bakken van de gehalveerde slakjes met de ui en de rode wijn. Laat de wijn goed uitkoken, zodat hij een lekkere smaak geeft aan de slakken en de ui. Spatel dit mengsel dan door het spek en de gebakken champignons. Spatel hierdoor de dragon en de bieslook. Vul de warme flensjes op met dit mengsel en serveer warm.

Lekker recept? Dan zullen deze recepten je ook bevallen...


Wat vind je van het recept? Geef je mening!

1 1

Reacties op dit recept

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 167610x

Jouw laatst bekeken recepten