Poffertjes 1

Ingrediënten


Bereidingswijze

- het maken van de giststarter: Laat de boter smelten Los de gist op in een beetje melk en roer er de suiker door. Zet de giststarter op een warme plaats en wacht tot er belletjes op komen. (dit is de allerbeste methode. Ik gebruik hem ook voor droge (zakjes) gist). Zeef het meel en zout in een beslagkom. Maak een kuiltje in het meel en giet hier de gistoplossing in en de helft van de melk. Roer met een mixer voorzien van garde tot er een glad en klontvrij beslag onstaat. Voeg nu al roerend het ei en de rest van de melk toe. Laat het beslag met een vochtige theedoek op een warme plaats 1 uur rijzen. Na rijzen niet meer in het beslag roeren. Verwarm de poffertjesplaat en doe (met een kwast) een beetje boter in de kuiltjes. Doe elk kuiltje voor ¾ vol met beslag. Als de bovenkant droog en de onderkant bruin is, klinkt ingewikkeld, keer je de poffertjes om en bak ook de andere kant bruin. Leg de poffertjes op een bordje, leg er een schilfertje roomboter op en strooi er ruim poedersuiker over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 423x

Jouw laatst bekeken recepten