Pasta recepten

Over pasta

pasta recepten

Pasta (Italiaans: pasta, meervoud paste (soorten pasta)) is de benaming voor een aantal Italiaanse noedels, zoals macaroni, spaghetti en vermicelli in een gewone of meergranenvariatie. Pas rond 1985 leerde men in de lage landen dat er nog veel meer van dit soort producten zijn en hebben we de benaming pasta overgenomen als verzamelnaam ervoor. De populaire macaroni (de naam is een verbastering van de Italiaanse term maccheroni) is overigens in Italië een vrijwel onbekende pastavariant. Al veel langer is de naam noedels bekend, waar de Italiaanse pastas toe behoren maar waarmee men tegenwoordig verwante producten aanduidt die niet van Italiaanse oorsprong zijn. Zo worden noedels gegeten in de hele Noord- en Oost-Europese keuken, maar zij zijn ook in het Midden-Oosten bekend en natuurlijk in Oost- en Zuidoost-Azië. Het kan hierbij ook gaan om iets wat lijkt op ravioli, de gevulde variant. In 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden. Deze, waarschijnlijk uit gierst gemaakte noedels, zijn nu de oudst bekende noedels ter wereld.[1][2] Pasta is een deegproduct, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti. Het kan ook geëxtrudeerd worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot tortellini (taartjes) gerold worden. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all'uova)), en pasta fresca (verse pasta).


Overzicht van recepten uit de categorie pasta

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pasta.

Toon 51-75 van 2037 recepten
Ä;lplermagronen mit Apfelschnitzen
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 125°C of gasovenstand 2. Breng de aardappelschijfjes in een pan met ruim water en zout aan de kook, voeg de macar...

balletjes voor over de pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Tomaat

leg de zongedroogte tomaten in een beker warm water, tot dat ze zacht zijn en snij ze dan fijn. snipper de ui fijn. snij de gepelde tomaten...

Balli Kuru Pasta
Uit de categorie pasta: met Olie, Bloem en Honing

De eieren met de suiker in een kom doen en luchtig kloppen. De citroenschil, de sinaasappelschil, de vanillesuiker, de rum, het kruidnagelpo...

Bananenpasta
Uit de categorie pasta: met Bloem, Suiker en Bananen

Vermeng de banaan, suiker, vanille en het ei. Meng de bloem erdoor. Kneed het deeg tot een soepel bal(voeg kleine hoeveelheden ijswater toe,...

basiilcum pasta met paling
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Bloem

fileer de paling en verdeel de stukjes (+/- 3 stukjes pp) zet een steelpan op en smelt de boter.zweet hiet de graten en vellen in aan. voe...

Basis currysaus pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Room en Uien

Als je een currysaus wilt maken, gebruik je ongeveer 1 eetlepel currypasta per persoon. De rest kun je bewaren in een ijsblokjesvorm in de v...

Basis Deeg Recept voor Lasagne, Cannelloni en Ravi
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Bloem

-zeef bloem met zout in een kom -maak in midden van bloem een kuiltje en schep daar de olie in -leg de eieren ook in de kuiltje -vervang des...

Basisrecept pastadeeg zonder ei
Uit de categorie pasta: met Zout en Bloem

Een pastadeeg zonder ei wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het maken van raviolideeg. Zeef de bloem boven een kom, druk er een kuiltje in, g...

Basisrecept pastadeeg met ei
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Bloem

Dit basisrecept kan worden gebruikt voor het maken van spaghetti, tortellini, lasagne, etc. Zeef de bloem boven een werkblad, druk er een...

Basisrecept pastadeeg
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Bloem

# zeef de bloem boven de kom # zeef het zout ook boven de kom1 Maak in het midden van de bloem een kuiltje, breek de eieren erboven en voeg...

Basisrecept voor verse pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Bloem

Bloem en volkorenmeel boven een werkblad zeven. Een kuiltje hierin drukken en de eieren, olie en een snufje zout in het kuiltje storten. Eie...

Basistomatensaus voor pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Azijn en Tomaat

Fruit de knoflook in de olijfolie in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Doe er dan het pepertje, de oregano en de tomaten bij. Roe...

Blauwe kaas-roomsaus voor pasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Champignons in niet te dunne plakjes snijden, citroen persen, knoflook fijn snijden. Pijnboompitjes in droge koekenpan roosteren en apart ho...

Blauwekaaspasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Rookvlees uit verpakking halen en de stapel plakjes in blokjes snijden. Danish blue in blokjes snijden.Zet het water voor de pasta op met wa...

Boerenkool & Lasagne met Shoarmavlees
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Uien

In een pan met weinig water en zout boerenkool in circa 15 minuten laten slinken en daarna in zeef laten uitlekken. In een grote pan met ru...

Bonte ovenschotel met groenten en wieltjespasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Melk

Verwarm de oven voor op 180 ? 200 graden.Kook de pasta in water met zout vervolgens de aanwijzing op de verpakking , giet af en laat e pasta...

bonte pasta met appel-tonijnsaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Melk en Olie

Kook de pasta met wat olijfolie en zout in ruim kokend water. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan. Snipper de uien. Snij de app...

Bonte pasta met beenham
Uit de categorie pasta: met Ham, Zout en Uien

Kook de pasta met zout beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de uien in dunne ringen en de beenham in smalle reepjes. V...

Bonte pastasalade
Uit de categorie pasta: met Ham, Zout en Kaas

Kook de paste volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de pasta daarna af en spoel er koud water over. Snijd de kaas, ham en salami in b...

Botertagliatelle met pesto-scampi
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Pesto

Verhit de olijfolie in een grote zware braadpan met stevige bodem en bak de scampi onder af en toe keren 3-4 minuten. Pers 1/2 citroen uit...

Boursin-pasta
Uit de categorie pasta: met Sla, Pesto en Knoflook

Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op het pak Bak de kipfilet, bak eventueel de spekjes mee Bak de ui en champignons in stukjes m...

Boursin-Spinaziesaus met pasta
Uit de categorie pasta: met Olie, Spinazie en Keukenkruiden

Kook de fusili zoals aangegeven.Bak het gehakt rul in een koekenpan (olie/boter is niet nodig, komt genoeg vocht uit). Maak de spinazie zoal...

Brede lintpasta met spinazie en zalm
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep ze goed droog. Bestrijk de zalmfilets met olie en laat ze minstens 10 minuten op kamertempera...

Broccoli & Boursin & Pasta
Uit de categorie pasta: met Ham, Uien en Broccoli

- broccoli in stukjes snijden - uien en ham in blokjes snijdenBroccoli kort koken (beetgaar) - uien met ham bakken - dan de broccoli erbij d...

Broccoli con pasta
Uit de categorie pasta: met Kaas, Knoflook en Broccoli

Bak de spekjes uit. Snijd van de broccoli de roosjes en snijd deze klein (? 1,5 cm. doorsnee) en was ze. Als de spekjes bijna klaar zijn d...

Laatste reacties binnen deze categorie

Ravioli met viskalmoesvulling uit Ligurië

Jammer, dit recept in incompleet, geen ingredienten, geen bereidingswi...

Door *Koos*
Aspergelasagne

ik ben benieuwd.....het staat in de oven....

Door *Hans*
Lasagne met drie groenten en kaas

Dit recept heb ik jaren gemaakt maar was ik kwijt (zeker 15 jaar). Ben...

Door *Nathalie*

Veel voorkomende ingrediënten bij pasta