Pasta recepten

Over pasta

pasta recepten

Pasta (Italiaans: pasta, meervoud paste (soorten pasta)) is de benaming voor een aantal Italiaanse noedels, zoals macaroni, spaghetti en vermicelli in een gewone of meergranenvariatie. Pas rond 1985 leerde men in de lage landen dat er nog veel meer van dit soort producten zijn en hebben we de benaming pasta overgenomen als verzamelnaam ervoor. De populaire macaroni (de naam is een verbastering van de Italiaanse term maccheroni) is overigens in Italië een vrijwel onbekende pastavariant. Al veel langer is de naam noedels bekend, waar de Italiaanse pastas toe behoren maar waarmee men tegenwoordig verwante producten aanduidt die niet van Italiaanse oorsprong zijn. Zo worden noedels gegeten in de hele Noord- en Oost-Europese keuken, maar zij zijn ook in het Midden-Oosten bekend en natuurlijk in Oost- en Zuidoost-Azië. Het kan hierbij ook gaan om iets wat lijkt op ravioli, de gevulde variant. In 2005 werden in de Chinese provincie Qinghai 4000 jaar oude noedels gevonden. Deze, waarschijnlijk uit gierst gemaakte noedels, zijn nu de oudst bekende noedels ter wereld.[1][2] Pasta is een deegproduct, gemaakt uit harde granen, voornamelijk harde tarwe, die op allerlei manieren in allerlei vormen versneden kan worden. Het deeg kan eerst tot dunne plakken gerold worden en dan in stroken gesneden. Dit leidt tot de langwerpige spaghetti. Het kan ook geëxtrudeerd worden (macaroni, fusilli en penne). Ook kunnen de plakjes tot vierkantjes gesneden worden en dan met een vulling erin met de hand tot tortellini (taartjes) gerold worden. Er bestaan twee hoofdsoorten Italiaanse pasta, pasta secca of pastasciutta (gedroogde pasta, eventueel met ei bereid (pasta secca all'uova)), en pasta fresca (verse pasta).


Overzicht van recepten uit de categorie pasta

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie pasta.

Toon 76-100 van 2037 recepten
Broccoli Pasta Ovenschotel met Kipfilet
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Verwarm de oven voor op 200 gradenDoe na het koken wat olie door de macaroni zodat deze niet gaat plakken. Verwarm de oven voor op 200 grade...

broccoli zalm pasta
Uit de categorie pasta: met Zalm, Zout en Room

snij de groentes erg erg fijn en klein of cutter ze, maar let op dat het geen moes wordt. snij de gerookte zalm klein.doe de fijne wortel, b...

Broccoli-vispasta
Uit de categorie pasta: met Zout, Olie en Broccoli

broccoli in roosjes klaarmaken en goed uitwassenKook de Broccoli kort en giet deze af.Kook de tagliatella volgens de bereiding.Verhit de oli...

Broccolilasagne
Uit de categorie pasta: met Olie, Bloem en Tomaat

-verdeel de broccoli in roosjes-braad de broccoli met de ui aan in de hete olie -los de bouillonblokjes op in 1/2 l warm water en giet deze...

broccolipasta met kaasgehakballetjes
Uit de categorie pasta: met Kaas, Olie en Knoflook

alles kleinsnijden (ook broccoli) pasta koken gehakt, geraspte kaas, peper, ei en beschuiten (verkruimeld) goed mengen en kleine gehaktbal...

Brocolli met pasta
Uit de categorie pasta: met Ham, Kaas en Paprika

brocolli in roosjes wassen, paprika wassen en in blokjes snijden, knoflook grof snijden, pan water opzetten, ham kant en klaar in blokjes/re...

Brood met notenpasta
Uit de categorie pasta: met Melk, Brood en Margarine

Besmeer het brood met margarine en de pasta....

Broodlasagne alla bolognese
Uit de categorie pasta: met Zout, Melk en Olie

Verwarm een oven op 225 ? (elektrisch), 200 ? (hetelucht) of stand 4 (gas).Bak de wortel, ui en knoflook kort aan in de olie. Voeg het geha...

Bruine uienpasta
Uit de categorie pasta: met Olie en Uien

Uien in ringen snijden.Olie in pan verhitten.Ui in olie fruiten tot ze bruin zijn.Pureren als ze zijn afgekoeld....

Buispasta met spek, tomaat en kaas
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Tomaat

Kook de bucatini in ruim water met zout. De kooktijd is zeker 12 minuten, dus heb je tijd genoeg om het garnituur t maken. Snijd de tomaten...

Cajun pasta met verse zeevruchten(TOPPERTJE)
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Doe de pasta in een pan met water en zout en kook het al dente. Giet intussen de room in een steelpan en laat de room boven een middelmatig...

Cakerol met frambozen en hazelnootpasta
Uit de categorie pasta: met Bloem, Suiker en Eieren

Oven voorverwarmen op 175 ?C. Eieren voorzichtig splitsen; er mag geen spatje dooier in het eiwit terechtkomen. In vetvrije kom eiwitten met...

Cannelloni met prei en blauwe kaassaus
Uit de categorie pasta: met Prei, Zout en Kaas

Maak de prei schoon, snijd ze in 2 cm dikke ringen, fruit die zachtjes in 2 eetlepels boter en smoor ze afgedekt in 20 minuten gaar. Breng...

Cannelloni met ricotta-spinazievulling
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Room

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olie 2-3 minuten en laat ze op een doek uitlekken. Smelt de boter, roer de...

Cannelloni met verse groentes en seitan
Uit de categorie pasta: met Zout, Uien en Seitan

Kook de lasagnevellen beetgaar. Snijd de seitan in blokjes. Schil de uien en snipper ze fijn. Roerbak de seitan, uien, sojascheuten en sp...

Cannelloni gevuld met tonijn
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Koriander

Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Hak de kappertjes fijn. Giet de tonijn af en meng de verse roomkaas, de ui, de kapp...

Cannelloni gevuld met broccoli en maïs
Uit de categorie pasta: met Zout, Melk en Bloem

Verwijder een stukje van de stronk van de broccoli en snijd ze vlak onder de roosjes af. Schil de stronk met een dunschiller, snijd hem in...

Cannelloni met champignonsaus
Uit de categorie pasta: met Ham, Zout en Tomaat

Kook de cannellonipijpjes enkele minuten in zout water, ook als ze zijn voorgekookt. Het vullen van de pijpjes gaat het beste uit een spui...

Cannelloni met kaasvulling
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Kook de cannelloni in ruim kokend water met zout en 2 eetlepels olie 2-3 minuten en laat ze op een doek uitlekken. Meng alle ingrediënten...

Cannelloni met kip-courgettesaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Melk

Kook de cannelloni's in ruim kokend water met zout en 1 eetlepel olie, per 4-5 stuks, 4 minuten voor en leg ze op een schone keukendoek. B...

Cannelloni met paksoi en walnoten
Uit de categorie pasta: met Zout, Tomaat en Paksoi

Voor de vulling: 3 eetlepels olijfolie 1 grote gehakte ui 1 geperst teentje knoflook 450 gr fijngesneden paksoi 200 gr gehakte tomaten...

Cannelloni met Quorn en paddestoelen
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Pesto

Kook de cannelloni's in ruim kokend water met zout, per 4-5 stuks, 4 minuten voor en leg ze op een schone theedoek. Snijd de paddestoelen...

Cannelloni met ricotta en boerenkool
Uit de categorie pasta: met Zout, Kool en Suiker

Snipper het uitje en fruit het in 1 eetlepel olijfolie. Voeg de boerenkool toe en laat die op hoog vuur al omscheppend slinken. Voeg 1/4 l...

Cannelloni met tomaten-gehaktsaus
Uit de categorie pasta: met Zout, Kaas en Olie

Bak de ui en de knoflook ± 5 minuten zachtjes in de olie. Voeg de tomaten met het vocht, de bouillon en de ProvenÇaalse kruiden toe en l...

Cannelloni met zalm
Uit de categorie pasta: met Vis, Zalm en Zout

Kook de cannelloni als op de verpakking staat aangegeven. Laat de zalm uitlekken, verwijder de graten en pureer de vis in de foodprocessor...

Laatste reacties binnen deze categorie

Ravioli met viskalmoesvulling uit Ligurië

Jammer, dit recept in incompleet, geen ingredienten, geen bereidingswi...

Door *Koos*
Aspergelasagne

ik ben benieuwd.....het staat in de oven....

Door *Hans*
Lasagne met drie groenten en kaas

Dit recept heb ik jaren gemaakt maar was ik kwijt (zeker 15 jaar). Ben...

Door *Nathalie*

Veel voorkomende ingrediënten bij pasta