Asperge-pastasalade met tuinbonen

Ingrediënten

  • 500 gram asperges* zout* klontje boter* 250 gram pijpjes macaroni(penne)* 1 eetlepelolie* 1 kilo jonge tuinbonen* 200 gram rauwe ham* 100 gram Hollandse gatenkaas******Voor de dressing: 6 eetlepels zonnebloemolie* 3 eetlepels rode wijnazijn(bij voorkeur Balsamico azijn)* 2 eetlepels vleesbouillon* zout* peper* 8 takjes fijngeknipte peterselie* 4 takjes fijngeknipte kervel* 10 sprietjes fijngeknipte bieslook

Bereidingswijze

Kook de asperges gaar. Neem ze uit de pan, laat ze goed uitlekken en snijd ze in stukken van 4-5 cm. Kook de macaroni gaar in ruim water met olie. Laat de macaroni uitlekken en afkoelen. Dop de tuinbonen en kook de boontjes in 8-10 minuten beetgaar. Giet de boontjes af en laat ze afkoelen in een zeef onder de koude kraan. Snijd de rauwe ham in reepjes en de kaas in driehoekjes. Maak de dressing door de ingredieenten te vermengen en schep deze luchtig door de salade.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 737x

Jouw laatst bekeken recepten