Basisrecept voor verse pasta

Ingrediënten


Bereidingswijze

Bloem en volkorenmeel boven een werkblad zeven. Een kuiltje hierin drukken en de eieren, olie en een snufje zout in het kuiltje storten. Eieren en olie enigszins vermengen en hier steeds meer bloem door mengen. Min. 15 min. kneden tot een glad en soepel deeg. Het deeg tot een bal vormen, bestuiven met bloem en afgedekt een half uur laten rusten. Het deeg vervolgens nogmaals doorkneden en m.b.v. een pastamachine tot lintnoedels van 1 mm. dik en 1,5 cm. breed maken. Het deeg kan ook op een werkvlak uitgerold worden tot een dunne lap. Laat de deeglap even drogen alvorens hier lintnoedels uit te snijden.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha