Basistomatensaus voor pasta

Ingrediënten


Bereidingswijze

Fruit de knoflook in de olijfolie in een pan met dikke bodem op een laag vuur. Doe er dan het pepertje, de oregano en de tomaten bij. Roer voorzichtig, zodat de tomaten niet stuk gaan, anders komen de pitjes tevoorschijn en die maken de saus een beetje bitter. Door de tomaten heel te laten en het mengsel heel langzaam te laten koken krijg je een heerlijk zoete saus. ("je kunt als je wilt de pitjes uit de tomaten halen, maar ik vind het niet nodig") Breng alles aan de kook en laat het een uur heel zacht sudderen. Roer de azijn er door en hak dan de saus aan stukken. Meng er nu het verse basilicum /marjolein door, breng de saus op smaak met zout en peper en roer er 2-3 eetlepels van je lekkerste extra virgin olijfolie door

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha