Cannelloni gevuld met broccoli en maïs

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwijder een stukje van de stronk van de broccoli en snijd ze vlak onder de roosjes af. Schil de stronk met een dunschiller, snijd hem in stukjes en breng die in ruim water met wat zout aan de kook. Houd ze 5 minuten tegen de kook aan, laat ze vervolgens in een zeef uitlekken en pureer ze in een keukenmachine. Laat de maïs uitlekken en meng hem met de broccolipuree. Breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat. Smelt 45 gr van de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Schenk er al roerend scheutje voor scheutje de melk bij en blijf roeren tot de saus glad gebonden is. Verkruimel de Mon Chou erboven en laat deze al roerend smelten. Breng de saus op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat. Neem de saus van het vuur. Klop het ei in een kopje los en roer het van het vuur af door de saus. Beboter een grote ovenschaal (of 4 kleine schaaltjes) met de rest van de boter en schep er een beetje van de saus over. Vul de cannelloni met het broccolimengsel en leg ze naast elkaar in de schaal. Schep er weer een beetje van de saus over en leg de volgende laag cannelloni erop. Verdeel de rest van de saus erover en dek de schaal met aluminiumfolie af. Laat de cannelloni in een op 200°C voorverwarmde oven in 30 minuten gaar worden. Verwijder het folie en laat op de schotel een lichtbruin korstje komen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 783x

Jouw laatst bekeken recepten