Gestoomde Zeeduivel met roomsaus, pasta en prei.

Ingrediënten

  • 1 sjalotje25gr boter en wat olijfolie2dl droge vermouth of droge witte wijn2dl visbouillon van tablet3dl slagroomzout en peperca.300gr zwarte pasta4st. zeeduivel400gr prei30gr boter5el slagroomzout en peper.

Bereidingswijze

Bak de sjalot 3-4min.in de boter of olijfolie.Laat de sjalot niet kleuren.Schenk de vermouth en de visbouillon erbij en laat dit mengsel tot 1/3 inkoken.Schenk de slagroom erbij en laat de saus nogmaals inkoken,nu tot de helft.Breng de saus op smaak met zout en peper.Laat de saus afkoelen en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing beetgaar in kokend water met zout. Bestrooi de stukken zeeduivel met zout en peper en stoom ze in 4-6min.gaar in de stoomkoker.Laat de vis uitlekken. Verwarm de saus op zacht vuur.Ondertussen de gestoofde prei:Bak het in dunne ringetjes gesneden wit van de prei ca.5min.in 30gr boter.Schenk er slagroom bij en stoof de prei nog ca.5min. tot het vocht verdampt is.Breng de prei op smaak met zout en peper.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha