Gevulde Pasta met Tomatensaus

Ingrediënten

  • Voor de gehaktballetjes:
  • 500 g rundergehakt
  • I kleine ui
  • gesnipperd
  • 3 tenen knoflook geplet en fijngehakt
  • 4 eetlepels ketchup
  • 50 g paneermeel
  • zout en peper naar smaak
  • Tomatensaus:
  • 3 eetlepels ma?solie
  • gehaktballetjes (zie boven)
  • 500 g rundersaucijsjes
  • 11/2 kg tomaten uit blik
  • in grove stukken 21/2 dl kippebouillon
  • 350 g tomatenpuree
  • 5 dl water (of kippebouillon)
  • zout en peper naar smaak
  • Pastaschelpen en vulling:
  • 500 g grote pastaschelpen
  • 750 g ricotta van volle melk
  • 200 g mozzarella
  • in blokjes
  • 3 eieren
  • 1 eetlepels verse peterselie
  • fijngehakt
  • zout en peper naar smaak
  • 40 g vers geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Meng de ingredienten voor het gehakt, vorm er balletjes van en zet ze opzij.. Verhit op een lage stand de olie in een pan. Bak er de gehaktballetjes en saucijsjes in bruin (roer af en toe voorzichtig, zodat de balletjes niet stukgaan). Voeg de tomaten toe en laat het geheel 45 minuten pruttelen, roer af en toe. Voeg daarna bouillon, tomatenpuree en water (of extra bouillon) toe. Roer alles voorzichtig dooreen. Voeg zout en peper naar smaak toe en laat het geheel nog 4 uur zachtjes pruttelen.Kook de schelpen, giet ze af en spoel ze onder koud water. Meng ricotta, mozzarella, eieren, peterselie en zout en peper in een kom. Vul er de schelpen mee. Schep een dun laagje tomatensaus op de bodem van een bakblik. Leg de schelpen erop en giet er de rest van de saus over. Bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas. Dek het blik met folie af en zet het 15-20 minuten in de oven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha