Lasagne met drie groenten en kaas

Ingrediënten

  • 3 uien
  • 300 gr worteltjes
  • 300 gr doperwten (diepvries)
  • zout
  • 3/4 liter melk
  • 2 eetlepels kruidenbouillon poeder
  • 3 eetlepels aardappelmeel
  • 300 gr geraspte oude Goudse kaas
  • 1 eetlepel mosterd
  • peper
  • nootmuskaat
  • 12 a 15 lasagne vellen (voorgekookt)
  • 3 eetlepels paneermeel

Bereidingswijze

Sijd de ui in dunne ringen. Snijd de worteltjes in dunne plakjes. Kook de ui, wortels en doperwten elk apart gaar. Laat de groente uitlekken. Breng de melk met kruidenbouillon aan de kook. Los het aardappelmeel op in wat koud water en schenk dit al roerende bij de kokende melk. Laat de saus enkele minuten zachtjes koken. Roer de kaas erdoor en voeg de mosterd, peper en nootmuskaat toe. Verdeel de saus in 3 porties en roer elke portie door een groente soort. Wortelsaus, lasagnevellen, uiensaus, lasagnevellen, doperwtsaus, lasagnevellen. Nogmaals herhalen. Eindigen met saus. Strooi er de paneermeel over. Bak lasagne in midden van voorverwarmde oven (200 C) in +/- 45 minuten goudbruin en gaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Dit recept heb ik jaren gemaakt maar was ik kwijt (zeker 15 jaar). Ben heel blij dat ik nu gevonden heb!

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 1127x

Jouw laatst bekeken recepten