Lasagne met tomaten en gekookte eieren

Ingrediënten

  • 1 kg half-om-halfgehakt
  • 2 x 1 literblik gepelde Italiaanse tomaten
  • 1/4 liter crème fraîche
  • 1 fijngesneden teentje knoflook
  • 500 gr in ringen gesneden uien
  • 1 theelepel oregano
  • 500 gr lasagnevellen
  • 4 gekookte eieren
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje verse tijm
  • zout
  • peper

Bereidingswijze

fruit de uien en de knoflook in wat boter, doe het gehakt erbij en bak dit rul. Doe er de tomaten, de oregano, het takje tijm en het laurierblaadje bij en laat alles een kwartier sudderen. Kook intussen de lasagnevellen in een pan met water en een klein beetje olie en spoel de vellen direct onder koud water af. Maak de saus af door de crème fraîche, zout en peper toe te voegen. snijd de eieren in plakjes. Leg een lepel saus in een ovenschaal, bedek die met een laag lasagne en leg daarop de gesneden eieren. doe daar weer saus op, daarop weer lasagnevellen enzovoort. zet de schaal 10 minuten in de oven, laat het gerecht daarna afkoelen en zet het in de koelkast. De volgende dag is de lasagne perfect. U kunt de lasagne ook direct eten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 390x

Jouw laatst bekeken recepten