Pasta alla Cacciatoria

Ingrediënten


Bereidingswijze

Laat gedroogde paddestoelen 1 uur in heet water wellen. Maak het worteltje schoon en snijd in stukjes. Doe de port en de rode wijn in een pan en voeg het worteltje / de komijn / basterdsuiker / jeneverbessen / kruidnagel / rozemarijn / tijm en het gekneusde blaadje laurier toe. Laat dit alles tot tweederde inkoken en zeef het vocht. Voeg de wildfond en de verkuimelde koek toe.Gedroogde paddestoelen: Haal de gedroogde paddestoelen uit het weekvocht en zeef het vocht. Snijd ze eventueel wat kleiner en leg ze in de saus. Voeg 1/2 dl. van het weekvocht toe en laat de saus nog +/- 10 min pruttelen. Verse paddestoelen: Veeg de paddestoelen schoon met een borsteltje (niet onder de kraan!) en snijd ze in stukken. Bak de paddestoelen op hoog vuur in een scheutje olijfolie en blus af met witte wijn en laat inkoken tot er bijna geen vocht meer te zien is. Kruiden met verse peper en zeezout uit de molen. Voeg de fondsaus toe en laat het geheel heet worden en even doorkoken. Naar smaak een scheutje room toevoegen (ook om de saus een beetje te binden). Kook ondertussen de pasta beetgaar (500g voor 3 personen). Dien in diepe borden op. Een schep pasta met een schep saus. De pasta mag niet drijven in de saus. De saus moet zich om de pasta hechten.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 386x

Jouw laatst bekeken recepten