pasta en garnalen met parmazaanse kaas

Ingrediënten

  • .60 ml lichte olie. .225 g engelenhaarpasta. .1 tl gehakte knoflook. .500 gr grote
  • garnalen
  • gepeld en zonder darm. .11/2 kg tomatenblokjes (blik
  • uitgelekt). .125 ml
  • droge witte wijn. .15 g gehakte peterselie. .3 el verse gehakte basilicum. 3 el vers
  • geraspte parmezaanse kaas.

Bereidingswijze

Voeg 1 eetlepel van de olijfolie toe aan een pan lichtgezouten water, en kook hierin de pasta beetgaar. Laat de pasta uitlekken, spoel af met koud water, en laat nogmaals uitlekken.Fruit de knoflook in de overgebleven olijfolie in een steelpan van 25 cm op halfhoog vuur onder voortdurend roeren tot de knoflook zacht is maar niet verbrand. Voeg dan de garnalen toe, en blijf nog 3a5 minuten roeren tot ze roze zijn. Haal de garnalen uit de pan en zet ze weg. Roer de tomaten, wijn, peterselie, en basilicum in de pan. Blijf doorkoken, af en toe roerend, tot de vloeistof tot de helft is ingekookt. Dit duurt ongeveer 8-12 minuten. Doe vervolgens de garnalen terug in de pan en laat het gerecht nog ongeveer 2-3 minuten doorkoken.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha