Pasta met gehaktballetjes en tomatensaus

Ingrediënten

  • voor de gehaktballetjes:
  • 250 g rundergehakt
  • 250 g varkensgehakt
  • 1 ei
  • 2 eetl parmezaanse kaas
  • 1 teen knoflook
  • geperst
  • 1 theel gedroogde oregano
  • 3 eetl semolina of broodkruim
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 theel zout
  • Voor de tomatensaus:
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetl boter
  • 1 eetl olijfolie
  • 7 dl gezeefde tomaten (tomato passata)
  • snufje zuiker
  • peper en zout
  • 1 dl volle melk

Bereidingswijze

Gehaktballetjes: Doe gewoon alles en een kom, kneed het zaakje door elkaar en vorm er hele kleine balletjes van (zodat ze in een theelepel zouden passen). Tomatensaus: Hak de ui, knoflook en oregano in de foodprocessor tot pulp. Verhit de boter en olie in een pan, doe er het uienmengsel bij en fruit ongeveer 10 minuten op matig vuur. Doe er de gezeefde tomaten en 3,5 dl koud water bij. Voeg ook een snufje suiker en wat peper en zout toe en laat de saus ongeveer 10 minuten sudderen. Roer dan de melk erdoor en laat de gehaktballetjes er 1 voor 1 in vallen. Roer niet eerder dan de gehaktballetjes hun roze kleur verliezen, anders maak je ze stuk. Laat de saus ongeveer 20 minuten sudderen met de deksel schuin op de pan. Zontroleer op het laatst of er nog zout en peper bij moet.Serveer er pasta naar keuze bij en strooi er desgewenst parmezaanse kaas over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha