Pasta Met Gorgonzola

Ingrediënten

  • - 2 tenen knoflook
  • - 100 gr Gorgonzola
  • - 100 ml (slank)room
  • - 50 gr pijnboompitten
  • - 300 gr farfalle (vlinderpasta)
  • - 100 ml witte wijn
  • - 15 gr boter
  • - 2 el bloem
  • - zout
  • - peper

Bereidingswijze

# snijd de Gorgonzola in stukjes # pel de knoflook en hak ze fijn1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. 2 Smelt de boter in de steelpan en fruit hierin ? 1 minuut de knoflook. 3 Roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje de wijn toe tot een gebonden geheel is ontstaan. 4 Roer de room en de Gorgonzola erdoor. Blijf vervolgens roeren tot de kaas gesmolten is. Voeg zout en peper naar smaak toe. 5 Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze lichtbruin van kleur zijn. 6 Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Strooi vlak voor het serveren de pijnboompitten over het gerecht.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 394x

Jouw laatst bekeken recepten