Penne met Bolognesesaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Snijd het spek in blokjes. Pel de uien en snijd ze grof. Maak de wortel en de selderij schoon en hak ze in brunoise. el de knoflook en snijd de teentjes in plakjes. Smelt de boter en de olie in een grote sauspan, voeg de spekblokjes toe en laat ze even aanbakken tot het vet is gesmolten. Roer er de groenten, de uien en de knoflook door en laat ze stoven tot ze zacht worden. Snijd intussen de varkenslever in kleine blokjes en roer die samen met het rundergehakt door de groenten. Roer met een vork tot het vlees bruin begint te kleuren. Giet de wijn erbij en laat die tot de helft inkoken. Schenk de tomatenpuree door de bouillon en roer deze door de saus. Kruid met peper, zout, laurier en tijm en laat het geheel 2 uur heel zachtjes pruttelen, onder af en toe roeren met een houten lepel. Voeg, als de saus te veel inkookt, eventueel wat kokend water toe. Voeg de room toe en laat nog een kwartiertje pruttelen. Controleer de smaak en voeg eventueel zout en peper toe. Kook de penne in kokend water met zout beetgaar, giet ze af en meng de saus erdoor. Dien op met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 353x

Jouw laatst bekeken recepten