Spaghetti alla carbonara 3

Ingrediënten

  • 400 gr spaghetti
  • 250 gr pancetta (= Italiaans spek)
  • eventueel bakbacon of carbonarareepjes
  • 2 fijngesnipperde of geperste teentjes knoflook
  • 4 kakelverse eieren van onbesproken afkomst
  • versgemalen zwarte peper
  • 8 eetlepels versgeraspte pecorino
  • versgeraspte Parmezaanse kaas (grof geraspt)
  • een scheutje olijfolie

Bereidingswijze

Spaghetti alla carbonara (Spaghetti van de kolenbrandersvrouw) Snijd de pancetta in kleine blokjes en bak die in een grote koekenpan 5 minuten op zacht vuur in een scheutje olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak die mee tot ze goudgeel is. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing, laat uitlekken en schep ze door de pancetta. Voeg de pecorino en peper toe en schep alles goed door elkaar. Proef of er nog zout bij moet (pancetta en pecorino zijn al vrij zout). Breek de eieren en verwijder het eiwit (dit wordt niet gebruikt). Knip de eierschaal, met dooier, zo nodig een beetje bij. Verdeel het pastamengsel over 4 voorverwarmde borden, strooi er Parmezaanse kaas over en zet een halve eierschaal met dooier in het midden van elk bord. Het is de bedoeling, dat ieder de eidooier door de warme pasta roert. Zet een schaaltje versgeraspte Parmezaanse kaas op tafel en geef er brood en een tomatensalade bij.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 386x

Jouw laatst bekeken recepten