Risotto met paddestoelen I

Ingrediënten

  • Snipper 1/2 ui en 1 teentje knoflook fijn.
  • Verwarm 2 theelepels boter en fruit de ui en de knoflook hierin ±
  • 3
  • minuten.
  • Voeg 60 gr risottorijst toe en roerbak deze ± 3 minuten.
  • Voeg 3 eetlepels droge witte wijn of sherry toe en blijf roeren tot de
  • wijn is opgenomen.
  • Voeg vervolgens al omscheppend scheut voor scheut de helft van 4 dl
  • kruidenbouillon toe.
  • Wacht met het toevoegen van nieuwe bouillon tot de vorige door de rijst is
  • opgenomen.
  • Laat de risotto afgedekt ± 15 minuten zachtjes koken en laat hem
  • dan
  • van het vuur af
  • nog ± 5 minuten staan.
  • Snijd 300 gr gemengde paddestoelen in stukken en kook ze ± 3
  • minuten in de rest van de bouillon.
  • Schep ze uit de bouillon en roer ze
  • samen met 1 eetlepel fijngesneden
  • peterselie
  • door de rijst.
  • Verwarm nog ± 3 minuten.
  • Breng op smaak met zout
  • peper en citroensap.
  • Bestrooi de risotto met 1 eetlepel geraspte belegen 20+ kaas.
  • Eet er gekookte spinazie bij.

Bereidingswijze

Tip: Bewaar de bouillon als tussendoortje.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Gebruiker reactie

neersinkcarl

21 mei 2018 om 06:13

¹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/̹ÚÉú԰·227ºÅ2ºÅÂ¥4Â¥£¬300ƽÃ×£¬2Ôª/©O/Ì죬ÎïÒµ6Ôª£¬Ö»ÓлõÌÝ£¬Ã»ÓеçÌÝ£¬±È½ÏʵÓ㡸ô¶Ï3´ó¼ä£¬5С¼ä£¬²»ÊÇÖн飬

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 2662x

Jouw laatst bekeken recepten