Aardappelsalade met gerookte kip en korianderdress

Ingrediënten

  • 1 kg aardappels (met rode schil)
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1/2 citroen
  • geraspt en geperst
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • geperst
  • 1 zakje verse koriander (15 g)
  • fijngesneden
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 x 1/2 zak rucolasla (75 g)
  • 2 gerookte kipfilets (ca. 250 g)
  • 4 eetlepels gepelde pistachenootjes

Bereidingswijze

Aardappels schoonboenen en ongeschild in bodem water met zout in 20 min. gaarkoken. Afgieten en iets laten afkoelen. In kom creme fraiche, mayonaise, 3 el citroensap, citroenrasp, mosterd, knoflook en koriander tot romige dressing kloppen. Op smaak brengen met zout, peper en suiker. Aardappels in plakken snijden en terugdoen in pan. Voorzichtig omscheppen met dressing en salade minstens 1 uur op koele plek laten staan, zodat smaak zich kan ontwikkelen.Grote schaal bekleden met rucola. Aardappelsalade erop scheppen. Kipfilet schuin in plakken snijden en rangschikken op salade. Pistachenoten erover strooien.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha