Aziatische garnalensalade

Ingrediënten

  • 500 gr. garnalen100 gr. creme fraiche1 blikje tomatenpureepeperzout10 gr.
  • gemberwortel
  • geschild en geraspt1 eetl. lichte sojasaus4 lenteuitjes200 gr.
  • taugewat mooie
  • groene slabladen

Bereidingswijze

Als je ongepelde, diepvriesgarnalen hebt, laat ze dan 's nachts, in een zeef op een schaal, afgedekt in de koelkast ontdooien.Gooi het ontdooivocht weg en spoel de garnalen af onder stromend water.Breng een pan met water aan de kook.Zet de warmtebron uit en doe de garnalen in het kokende water.Laat ze 10 minuten trekken.Het water echt niet meer koken want dan worden de garnalen taai.Doe de garnalen in een zeef, laat ze afkoelen en pel de garnalen.Maar.....Je kunt natuurlijk ook gepelde garnalen nemen ;-)Roer de creme fraiche met de tomatenpuree tot een slasaus.Maak het op smaak met peper, zout, versgeraspte gemberwortel en sojasaus.Snij de lenteuitjes doormidden in de lengte en dan in dunne reepjes.Leg de tauge in een vergiet, spoel even onder heet water en laat het uitlekken en drogen.Meng de tauge en de lenteuireepjes door de slasaus.Schep er de garnalen voorzichtig doorheen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha