Bloemkoolsalade pikant

Ingrediënten


Bereidingswijze



Afkoeltijd ongeveer 1 uur

Maak de bloemkool schoon, verdeel deze in roosjes en kook de roosjes in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 5 minuten beetgaar. Laat dan de bloemkool uitlekken (vang het kookvocht op), doe deze in een schaal en laat de bloemkoolroosjes afkoelen. Maak de ui schoon, verdeel deze in dunne ringen en verdeel de ringen ui over de bloemkoolroosjes. Snijd de knolselderij in kleine reepjes. Doe dan de azijn, witte wijn, 1 deciliter kookvocht van de bloemkool, laurierblad, peperkorrels, selderiezout en de knolselderij in een pan en breng dit aan de kook. Draai dan de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat dit alles 20 minuten trekken. Laat dan het mengsel afkoelen en zeef het. Meng in een kom de kwark en de yoghurt door elkaar en roer er het gezeefde kookvocht, peterselie en bieslook door. Giet dit mengsel dan over de bloemkool.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 548x

Jouw laatst bekeken recepten