Boontjes/venkelslaatje met yoghurt-dressing

Ingrediënten

  • 2 el zure room
  • 1
  • 5 dl yoghurt
  • het sap van 112 citroen
  • l theelepel kurkuma (zie tip)
  • 1 koffielepel gehakte koriander
  • 4 artisjokharten (uit blik)
  • 200 g fijne groene boontjes
  • 1 grote venkelknol
  • peper en zout
  • Tip: Kurkuma of geelwortel behoort tot de gemberachtigen. Zijn smaak heeft dan ook iets van gember weg
  • is lichtzuur en pikant
  • maar niet zo uitgesproken als die van kerriepoeder. Kurkuma is uitstekend geschikt voor het kruiden van sauzen
  • gevogelte
  • stoofschotels en eiergerechten en geeft uw bereidingen daarenboven een mooie
  • gele kleur.

Bereidingswijze

Maak de dressing. Roer de zure room los in de yoghurt en breng op smaak met de helft van het citroensap, de kurkuma, de koriandersnippers, peper en zout. Plaats de dressing in de koelkast. Laat de artisjokharten uitlekken. Maak de boontjes schoon, was ze en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder de koude kraan en laat ze vervolgens uitlekken. Maak de venkelknol schoon, bewaar wat groen voor het garnituur en snijd de knol in fijne julienne. Besprenkel deze met de rest van het citroensap en meng er de groene boontjes onder. Verdeel deze mengeling over 4 borden en lepel er wat yoghurt-dressing op. Plaats een artisjokhart in het midden en versier met wat venkelgroen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 485x