Caesar-salad

Ingrediënten


Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden C. Leg de sneetjes brood kort in de diepvries en snijd ze daarna in mooie vierkante blokjes. Doe ze in een kom. Pers de knoflook in een kommetje en roer er de olie door. Schep de knoflookolie door de broodblokjes en laat kort intrekken. Bekleed de bakplaat met een velletje bakpapier, spreid er de broodblokjes op uit en laat ze in 6 tot 8 minuten niet meer dan lichtbruin kleuren. Scheur de ijsbergsla in stukjes. Laat de ansjovisfilets uitlekken, vang de olie op en snijd de filets in stukjes. Roer voor de dressing het citroensap, de Worcestershiresauce en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost. Klop er in een dun straaltje eerst de ansjovisolie en daarna de yoghurt door.Doe de sla in een kom. Schep er de ansjovis en de dressing door en bestrooi vlak voor het serveren met de gebakken blokjes brood om te voorkomen dat ze zacht worden. Schaaf er met de kaasschaaf dunne spanen oude kaas over.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 605x

Jouw laatst bekeken recepten