Couscous met gegrilde zomergroenten

Ingrediënten


Bereidingswijze

Doe de couscous met het koude water in een kom. De couscous neemt het water op en wordt daardoor zacht. Blaker intussen de paprika's. De paprika's moeten aan alle kanten gelijkmatig zwart branden (boven een gaspit), dus draai ze op tijd om. Verpak ze, als ze helemaal geblakerd zijn, in een boterhamzakje of in folie of leg ze 5 minuten in een afgedekte kom om af te koelen. Hierdoor wordt het vel los gestoomd endat maak het pellen en verwijderen van de vellen een stuk eenvoudigeer. Verwijder de vellen en de zaadjes en hak de paprika's in grove stukken. Rooster de asperges en courgette licht aan beide kanten in een zeer hete grillpan en doe ze samen met de paprika's, lente-uitjes, de pepers en de gesnipperde verse kruiden in de kom met couscous. Meng alles goed. Voeg de olijfolie en citroensapdressing toe en schep alles om. Proef de salade en breng hem op smaak met peper en zout en een paar druppels rode wijnazijn voor het zuuraccent.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 571x

Jouw laatst bekeken recepten