Een Salade van heerlijke verse sla en knapperige

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak eerst de kerriesaus. Doe in een schaaltje de zure room, voeg 1 tl kerrie, zout , peper en de suiker toe en roer dit goed door elkaar. Laat de kipfilet licht aanvriezen en snijd ze schuin in plakjes van ca. 1 cm breed. Zet drie diepe borden klaar. Roer in het eerste bord de bloem, 1 tl kerrie en wat zout en peper door elkaar. Klop in het tweede bord het ei los met 1 el water. Haal de reepjes kip met een paar tegelijk door de gekruide bloem, dan door het ei en tenslotte door de kokos. Let op dat ze rondom met een paneerlaagje zijn bedekt en leg ze naast elkaar op een platte schaal. Verwarm de oven voor op 100 graden. Verhit de olie in de frituurpan of verhit een laagje olie in de wok of koekenpan tot er lichte damp afkomt. Frituur d gepaneerde kipreepjes met niet teveel tegelijk in de hete olie rondom goudbruin en schep ze op een schaal met een laagje keukenpapier. Houdt de gebakken reepjes in de oven warm terwijl de rest wordt gebakken. Verdeel de sla over het midden van een platte ronde schaal. Garneer de rand met plakjes komkommer en plakjes radijs. Schep de warme kipreepjes op de sla en serveer de kerriesaus apart.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha