Ensalade de Arroz (rijstsalade met garnalen)

Ingrediënten

  • 3 dl langkorrelige rijst
  • 4 dl water
  • 1 thl.zout plus zout naar smaak
  • 3 dl olijfolie plus een beetje bij de garnalen (hoeft niet) 0
  • 5 dl versgeperste citroensap
  • 250 gr rauwe of gekookte garnalen
  • geschild en met de darmen weggehaald
  • 2 eigelen
  • 1 thl dijon mosterd
  • 1 middelgrote fijngehackte rodeui
  • 1 dl (50gr) stukjes pimiento uit blik of 1 in stukjes gesneden rode paprkia
  • 3 eetlepels gehakte gladde peterseliebladeren
  • 2 theelepels fijngehakte knoflook
  • 1 theelepel gehakte verse dragon
  • vers gemalen pepper naar smaak
  • 3 hardgekookte eieren
  • geschild en in partjes gedeeld(kun je weglaten) 75 gr zwarte olijven (kun je weglaten )

Bereidingswijze

ondertussen vul je een pan tot 1/4 deel met water en zout en laat het opkoken ,leg er de garnalen in en kook ze todat ze samenkrullen en ze doorzichtig worden (ca 3,4 minuten)giet ze af en koel ze af onder koud stromend water,en zet ze even opzij..VOOR DE MAYO:meng de eigelen ,mosterd en twee eetlepls citroensap in een mixer samen op de hoogste stand.terwijl hij mixt doe je er beetje voor beetje de olijfolie bij (2,5dl)eerst per druppel en dan in een dun straaltje tot het dik word ,maak het af met zout en citroensap naar smaak.wanneer de rijst afgekoeld is leg je er een rode ui op ,pimiento of paprika,peterselie ,knoflooken dragon en mix het doorelkaar,maak het af met zout en peper naar smaak,doe er de mayo doorheen en spaar eventueel een dl voor de garnalen .leg de rijst in een serveerschaal ,doe de garnalen in een schaal en mix het met de mayo of een klein beetje olijfolie en leg de garnalen bovenop de rijst ,garneer eventueel met hardgekookt ei en olijven.en serveer..

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha