Gerookte kipsalade met thee-dressing

Ingrediënten

  • 115 gram krenten
  • 225 gram gerookte kip (kant en klare gerookte kip)
  • 100 gram verse waterkastanjes of een halve Aziatische peer
  • 2 rode en/of groene peren-niet te groot
  • 1 krop gewone sla
  • Voor de thee dressing:
  • 60 cc appelsap
  • 1 eetlepel zwarte Chinese Yunan thee
  • 80cc karnemelk
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1/8 theelepel zout

Bereidingswijze

Maak eerst de dressing. Breng het appelsap net aan de kook, en haal van het vuur af. Doe de thee er in; laat 5 minuten trekken. Zeef door een fijn zeef, of/en een vochtige kaasdoek in een kleine schaal. Laat het afkoelen. Roer er daarna karnemelk, mosterd, zout en peper door. Alles bij elkaar is dit zo ongeveer 120 cc; de helft wordt van te voren met de kip vermengd. Zo blijft er nog 1 eetlepel per persoon over.Voor de salade, week de krenten zeker 10 minuten in kokend water; of totdat ze zacht zijn. Spoel ze af en laat ze uitlekken. Was en droog de sla en verdeel over 4 borden. Snij of trek de kip in hapklare stukjes of reepjes. Schil de waterkastanjes en snij ze in \\\\\\\\\\\\\\\"dikke munten\\\\\\\\\\\\\\\". Schil de peren, en haal het klokhuis er uit. Snij ze in de lengte in dunne, of minder dunne plakjes. Vermeng krenten, kip, waterkastanjes en peren voorzichtig met de helft van de dressing.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 422x

Jouw laatst bekeken recepten