Henrike's spinazie-redboon-ei-salade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Magnetrontip:Je kunt de eieren ook in de magnetron pocheren. Dit gaat als volgt: Breng in een schaaltje wat water in circa 1 minuut op vol vermogen aan de kookBreek er voorzichtig een ei boven en laat dit in het kokende water glijdenPrik met een cocktailprikker twee gaatjes in de dooierPocheer het ei in circa 1-2 minuten op 400 WattLaat het ei nog circa 1 minuut in het water nagarenNeem het dan met twee lepels uit het water en pocheer het volgende ei in hetzelfde waterBreng in een pan het water met tweederde azijn aan de kookBreek het eerste ei in de soeplepel en laat deze in het water zakkenlaat het ei in het water glijden en pocheer het in circa 3-4 minuten tegen de kook aan tot het eiwit gestold isNeem het ei met een schuimspaan uit de pan, leg het in een schaaltje en houd het warm Pocheer de andere eieren op dezelfde manierWas intussen de spinazieLaat de blaadjes in een vergiet goed uitlekken Spoel de bonen onder koud stromend water afPers de knoflook boven een kom uitKlop er overige azijn, olijfolie, tijm, vers gemalen zwarte peper en een beetje van de mosterd een glad sausje (tot de saus op smaak is)Schep de bonen erdoorVerdeel de spinazie over de bordenVerdeel de bonen erover en leg de gepocheerde eieren in het midden erop

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha