Italiaanse gegrilde paprikasalade

Ingrediënten


Bereidingswijze

Maak de dressing. Klop in een kommetje 2 eetlepels van het paprikasap met een vork door de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe en eventueel nog extra paprikasap (extra paprikasap kunt u ook voor andere recepten gebruiken).Rooster de hele paprika's onder een hete grill, op de barbecue of boven een gaspit. Rooster ze tot ze rondom zwart zijn. Leg ze in een grote pan en leg het deksel erop (de velletjes komen dan door de stoom los). Pel de paprika's zodra ze zijn afgekoeld en vang de sappen in een kommetje op. Gooi de zwarte velletjes weg. Snijd de paprika's over de lengte doormidden en schraap er de zaadjes en witte kern uit. Vang zo mogelijk nog vrijkomende sappen op. Scheur vlak voor het opdienen de mozzarella in dikke repen (ca. 4 repen per bolletje) en leg ze op vier gekoelde borden. Snijd de mozzarella niet, maar scheur de kaas, zodat deze langs zijn natuurlijke vezels uit elkaar valt. Recept uit het boek 'Salades' van Elsa Petersen-Schepelern.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 562x

Te vinden in:

Jouw laatst bekeken recepten