Lauwwarme Salade van Veldsla, Asperges & Biefstuk

Ingrediënten

  • 1 zak veldsla
  • 1 bakje champignons
  • in 4 partjes gesneden
  • 1 schaaltje groene mini-asperges
  • 50 gram pistachenootjes (verse zijn uiteraard het lekkerst!!)
  • 2 biefstukken
  • vers gemalen peper
  • Voor het rode wijnsausje:
  • 1 rode ui
  • fijngehakt
  • 1 knoflookteentje
  • fijngehakt
  • 1 flink glas rode wijn
  • 1 flinke scheut kookroom (light van de AH)

Bereidingswijze

Verdeel de veldsla over de 2 diepe borden Laat de grillpan heet worden en doe er wat vloeibare boter (met olijfolie) in Grill de asperges en de champignons gedurende 5 minuten, maal er wat peper boven Voeg de laatste minuut de pistachenootjes toe zodat deze goed door de champignons en asperges gemengd worden Schep dit mengsel op 1 van de platte borden en laat dit een beetje afkoelen Maal peper boven de biefstukken Doe opnieuw wat vloeibare boter in de grillpan en grill de biefstukken medium Doe de biefstukken op het 2e platte bord en laat dit een beetje afkoelen Maak dan het rode wijnsausje: Laat een beetje olie (of boter) heet worden in de wok Bak de ui en knoflook in het vet Blus dit met de rode wijn Zodra de wijn uitgeborreld is voeg je het kookroom toe en meng je dit goed Even laten koken en indikken en dan kort afkoelen Snijd de biefstukken in heel dunne plakjes Verdeel nu de champignons, asperges en nootjes over de 2 borden met veldsla Verdeel daarboven weer de plakjes biefstuk en schenk het lauwwarme sausje erover DIRECT SERVEREN!!!

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 610x