Salade van gegrilde tonijn met guacamole

Ingrediënten

  • 450 gram tonijnfilet aan een stuk; scheutje olijfolie; zeezout; zwarte peper uit de molen; 4 takjes koriander
  • als garnering; Voor de guacamole:

Bereidingswijze

Zet een geribbelde gietijzeren pan op het vuur tot het gloeiend heet is. Smeere het stuk tonijnfilet in met olie en bestrooi het royaal met zout en zwarte peper uit de molen.Zet een geribbelde gietijzeren pan op het vuur tot het gloeiend heet is. Smeere het stuk tonijnfilet in met olie en bestrooi het royaal met zout en zwarte peper uit de molen. Bak de tonijn in 1-1? minuut per kant bruin. Denk eraan dat de tonijn van binnen rauw moet blijven. Haal de vis uit de pan en laat hem helemaal afkoelen. Pureer alle ingredienten voor de guacamole in een keukenmachine tot een gladde massa en meng alle ingredienten voor de sojadressing. Snijd de tonijn in een halve centimeter dikke plakken en verdeel die over 4 gekoelde borden. De plakken moeten elkaar net overlappen en tot de rand van het bord liggen. Schep een lepel guacamole op elk bord, een beetje aan de rand(als u voedsel niet precies in het midden legt, ziet het er natuurlijker uit). Schep er een royale hoeveelheid dressing bij en decoreer de guacamole met een takje koriander.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha