Sauzen recepten

Over sauzen

sauzen recepten

Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om extra smaak toe te voegen.


Overzicht van recepten uit de categorie sauzen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie sauzen.

Toon 1-25 van 3147 recepten
Citroensaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Citroen en Peterselie

1. Doe de creme fraiche in een pan, samen met de geraspte citroenschil en het sap 2. Roer op een heel laag vuur tot de saus mooi romig is...

Een sause over eenen gebraden hase, conijn, calfs
Uit de categorie sauzen: met Azijn

Neemt een schijve boters, eenen halven roomer azijn, eenen roomer wijn, peper, nagelpoeder ende suycker. Laet dit samen sieden totdat het bi...

Gember-sinaasappelsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Bloem

Schil de gemberwortel en rasp fijn. Maak de lente-uitjes schoon en snijd ze fijn.Houd het groen en het wit gescheiden.Smelt de boter in een...

genovese pesto
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Pesto

De verhoudingen luisteren niet zo heel erg nauw, wanneer je denkt dat er van het een of ander wat bij kan; doen.Was en droog de basilicum.Ve...

Godardsaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Rozemarijn

Maak vleesballetjes met het gehakt dat niet opgemaakt is. Laat ze in kokende bouillon of water gaar worden. Laat de champignons in 20 gram v...

kerrie jus(saus)
Uit de categorie sauzen: met Kerrie, Knoflook en Margarine

ui en knoflook klein snijden en in de margarine met de kerrie licht bruin bakken. tomatenpuree toevoegen en meebakken.bouillonblokje met het...

Kip-kerriesoep met prei
Uit de categorie sauzen: met Prei, Melk en Kerrie

1. Breng in een ruime soeppan de soepbasis met het water aan de kook 2. Laat het kipfilet 5 min. meetrekken 3. Voeg kerriepoeder en prei t...

mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

Als je niet bang bent voor rauwe eidooier, loont het de moeite om voor sommige gerechten zelf mayonaise te maken. Als je slechts een eetlepe...

Mayonnaise wanneer de eieren
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

Doet in een kommetje, in plaatst van een eierdooier een koffielepel oxo bouillon. Doet er druppelgewijze olie bij, terwijl ge roert tot de s...

pizzasaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Suiker

Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan met een hoge rand. Laat de ui en de knoflook in circa 3 minuten glazig fruiten...

Rode wijnmarinade
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tabasco en Worcestershire sauce

Roer alle ingredienten door elkaar en laat het vlees 2 uur in de saus marineren....

Satesaus 2 ;-)
Uit de categorie sauzen: met Ketjap, Sambal en Pruimen

Water op laag vuur zetten met de ingredienten, behalve de pindakaas en sambal. Laten trekken (niet koken) totdat de uitjes bruin zijn. Daa...

Sauzen en wijn
Uit de categorie sauzen: met Port, Zout en Sherry

Klop in een kom met een mixer de eieren in ca. 7 minuten heel licht en schuimig. Klop de port erdoor. Breng de bouillon in een pannetje met...

Tzatziki, Komkommersaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Kwark

Komkommer wassen, schillen, raspen en met zout bestrooien. 15 minuten laten staan om het water te onttrekken.Na 15 minuten de komkommer goed...

veloute, een basis voor soepen en sauzen
Uit de categorie sauzen: met Room, Melk en Bloem

Smelt de boter in een pan, voeg gelijk gewicht aan bloem bij.Roer door elkaar en laat dit mengsel 15 minuten zachtjes stoven, zonder bruin t...

Vissaus Napoli
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tomaat en Tomaat

Doe de walnoten, knoflook, partjes tomaat , samen met wat zout en peper, paprikspoeder en het citroensap in de keukenmachine en meng tot een...

Zes slanke sauzen met cal. erbij vermeld.
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Kaas

Als komkommer gebruikt wordt ruim van te voren laten uitlekken in zeef.KNOFLOOKSAUS Voor 2 dl. 2 dl magere yoghurt. 1/4 dessertlepel Dijo...

'Mock clotted cream' I
Uit de categorie sauzen: met Room en Room

Kook de slagroom au bain marie in tot ongeveer de helft. Het moet ongeveer zo dik worden als boter, met een gele 'korst' op de boven...

'Mock clotted cream' II
Uit de categorie sauzen: met Room, Room en Suiker

Begin een uur voor je de room wilt serveren met de bereiding.Giet de slagroom in een kom en klop tot je pieken kunt vormen met de room. Voe...

'Mock clotted cream' III
Uit de categorie sauzen: met Room, Vanille en Verse roomkaas

Doe alle ingredienten in de keukenmachine en laat deze draaien tot een zeer dikke consistentie is bereikt. Bewaar tot gebruik afgedekt in de...

'Red devil'-dip
Uit de categorie sauzen: met Mosterd

Smelt de boter en roer er de ui, worcestershiresauce, 1/2 tl peper, chilisaus en mosterd erdoor. Warm dit zachtjes door tot de ui zacht is....

'Red devil'-dip, warme (Pittige rode saus)
Uit de categorie sauzen: met Mosterd en Worcestershire sauce

Smelt de boter, roer er de ui, worcestershiresauce, 1/2 theelepel peper, de chilisaus en de mosterd door en warm het geheel zachtjes door to...

"home made" mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Azijn en Mosterd

Meng de eidooier, mosterd, azijn en zout door elkaar. Klop eerst druppelsgewijs de olijfolie erdoor, en vervolgens met een dun straaltje. Ne...

"Zoete zuipschuit" dressing
Uit de categorie sauzen: met Olie, Mosterd en Knoflook

geenBreng de wijn met de mosterd aan de kook. Zet dan het vuur uit. Voeg de rest van de ingredienten toe en staven met de staafmixer tot all...

*** Sambal hot sambal ***
Uit de categorie sauzen: met Asem, Zout en Laos

Pof de kemiries en snijd ze met de ui en de knoflook zeer fijn. Vermeng ze met de goela djawa en de overige kruiden, behalve lomboks en de...

Laatste reacties binnen deze categorie

Magere Jus

hallo.. ik heb last van me darmen en ernstige maag problemen .. i...

Door *petra*
warme knoflooksaus

De saus blijft zo dun!...

Door *Vera*
Honing/Tijm Dressing

Deze dressing lijkt me heerlijk. Nu ben ik zo benieuwd of dit ook de d...

Door *José*

Veel voorkomende ingrediënten bij sauzen