1 liter tomatenketchup

Ingrediënten


Bereidingswijze

Kruidenazijn maken: kook alle kruiden in een scheutje azijn gedurende 2 a 3 minuten. Giet de rest van de azijn erbij en zorg dat je 1 eetlepel azijn overhoudt. Laat de azijn 3 minuten koken en zet het vuur uit. Laat 10 minuten staan om te trekken. en zeef daarna de azijn.Ketchup maken. Doe de in stukken gesneden tomaqat in een brede pan. Doe er alle kruiden bij en 3 dl van de kruidenazijn en laat 30 minuten koken. Vis de laurier eruit en passeer de massa door een zeef. Maak de kookpan schoon en doe de vleoistof er terug in en laat net zo lang koken tot je 1 ltr over hebt. De substantie is nu al 'ketchupperig'. Meng 1el gewone azijn met een 1/2 el mayzena en doe dit door de ketchup. De ketchup kan in jampotten gedaan worden of in flessen met een kurk. Meestal is hij zo op.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 987x

Jouw laatst bekeken recepten