Sauzen recepten

Over sauzen

sauzen recepten

Een saus is een eetbare en enigszins gebonden vloeibare substantie die meestal over een gerecht wordt gesprenkeld of ernaast wordt gegeten om extra smaak toe te voegen.


Overzicht van recepten uit de categorie sauzen

Hieronder staat een overzicht van onze heerlijke en meest populaire recepten uit de categorie sauzen.

Toon 26-50 van 3147 recepten
*Jamie Oliver's dressing met pijnboompitten en
Uit de categorie sauzen: met Zout, Zeezout en Knoflook

Alle ingredienten goed mengen. Op smaak brengen met peper en zout....

Mediterrane Sladressing
Uit de categorie sauzen: met Zout, Honing en Mosterd

? alles toevoegen, shaken en een kwartiertje laten rusten.? Nogmaals goed shaken en door de salade mengen of erover uitgieten....

1 liter tomatenketchup
Uit de categorie sauzen: met Vis, Zout en Azijn

Kruidenazijn maken: kook alle kruiden in een scheutje azijn gedurende 2 a 3 minuten. Giet de rest van de azijn erbij en zorg dat je 1 eetle...

3- mosterdsaus:
Uit de categorie sauzen: met Mosterd, Selderij en Peterselie

Bak 1 1/2 el gehakte ui en 1 1/2 el gehakte selderij stengel tot de ui doorschijnend wordt. Voeg 1 el witte wijn, 1 el Dijon mosterd, 1 el m...

3-kruidenolie
Uit de categorie sauzen: met Tijm, Olie en Olijfolie

Stelregel voor een goede kruidenolie zijn mooie kruiden die geen rot vertonen of plekjes en die goed zuiver zijn en droog. Als basisolie ge...

Aioli met de staafmixer
Uit de categorie sauzen: met Zout, Suiker en Citroen

? > Doe de ingredienten in de mengbeker, voeg als laatste, voorzichtig langs de zijkant schenkend, de olijfolie toe. ? > Laat het geh...

Barbecuesaus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Tijm en Uien

? Bak, op laag vuur, de uien en fijngesneden knoflook in een pan met zware bodem tot ze zacht en goudgeel zijn in ca. 15 minuten. ? Pan dee...

Bearnaisesaus d'Escoffier
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kervel en Dragon

? De vloeistoffen inclusief ingredienten rustig voor 2/3 inkoken (tot ca. 1/3 van de hoeveelheid ), door een grove zeef gieten, mag best wat...

Paul Bocuse's bechamel-saus
Uit de categorie sauzen: met Zout, Melk en Tijm

? Stoof in een pan, zachtjes in de boter, het klein gesneden kalfsvlees met de ui, tijm, peper, nootmuskaat en het zout. ? >> Doe de...

Court-bouillon, basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Zout en Tijm

Doe de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. >> Laat de bouillon ca. 15 m...

Creme Chantilly
Uit de categorie sauzen: met Room, Room en Suiker

? Goed gekoelde slagroom met de suiker opkloppen tot ze in volume is verdubbeld en zeer stijf geworden is....

Fonds & Demi-glace
Uit de categorie sauzen

naar eigen smaak, de basis is er en met een beetje fantasie zijn er mooie sausen van te crieeren....

Indonesische mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Ketjap en Sambal

1 tl. sambal badjak 6 el. mayonaise 1 1/2 el. zoete ketjap naar eigen smaak meer of minder ketjap of mayo toevoegen....

Japanse mayonaise
Uit de categorie sauzen: met Zout, Soja en Wasabi

? Voor de bereiding zie mijn recept mayonaise met de staafmixer....

Kaassaus voor luilakken
Uit de categorie sauzen: met Zout, Kaas en Room

glimlachend het kuipje openen en je fantasie in werking zetten!1 dl. vloeistof verwarmen, kaas toevoegen en al roerend laten oplossen. >...

Kalfsfond Basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Tijm en Tomaat

Blancheer de beenderen ca. 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. >> Doe de beenderen met de schoongemaakte groente...

Kippenbouillon, basisrecept
Uit de categorie sauzen: met Prei, Tijm en Uien

Doe de soepkip in een braadslee in een hete oven en laat deze bruin worden zonder toevoeging van vet. >> Maak de groenten schoon en w...

Mayonaise met de staafmixer
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Azijn

2 dooiers, 1 eetlepel franse mosterd, 1/2 tl. suiker, snufje zout, evt. witte vers gemalen peper in de mengbeker doen, voeg voorzichtig lang...

Salsa di pomodoro
Uit de categorie sauzen: met Zout, Olie en Tomaat

Pel de tomaten, ui en basilicum, hak of snij deze kleinDoe de olie in de bakpan en fruit hierin de uitjes, als deze gegaard zijn de gehakte...

Paul Bocuse's Sauce au beurre
Uit de categorie sauzen: met Zout, Bloem en Citroen

bloem door de zachte boter kloppen.? Breng het water tegen de kook, en giet dit op het bloem/boter mengsel en voeg snufje zout toe, het geh...

Escoffier's sauce batarde
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Bloem

? Vermeng 45 gr bloem met 45 gr gesmolten boter. > In een keer 7 ? dl kokend water toevoegen; flink met de garde doorheen kloppen en hier...

Escoffier's sauce bechamel
Uit de categorie sauzen: met Zout, Melk en Tijm

? kalfsvlees, ui, tijm, zout, noot, zout en gemalen peperkorrels zachtjes stoven. ? De roux met de kokende melk vermengen, al roerende aan...

Saus Mornay
Uit de categorie sauzen: met Kaas, Room en Gruyère

? Breng de bechamel-saus zachtjes aan de kook, meng er de geraspte kaas door en laat dit, onder voortdurend roeren, koken tot de kaas geheel...

Saus van Eekhoorntjesbrood
Uit de categorie sauzen: met Zout, Room en Cognac

? Eekhoorntjesbrood, 5 minuten in koud water weken en goed afspoelen, daarna in warm water 20 minuten maar net ondergedompeld laten weken, p...

Suikersiroop
Uit de categorie sauzen: met Suiker

Breng in en pan het water met de suiker aan de kook. >> roer het goed zodat de suiker gelijkmatig oplost. >> STOP!! met roere...

Laatste reacties binnen deze categorie

Magere Jus

hallo.. ik heb last van me darmen en ernstige maag problemen .. i...

Door *petra*
warme knoflooksaus

De saus blijft zo dun!...

Door *Vera*
Honing/Tijm Dressing

Deze dressing lijkt me heerlijk. Nu ben ik zo benieuwd of dit ook de d...

Door *José*

Veel voorkomende ingrediënten bij sauzen