Bearnaisesaus d'Escoffier

Ingrediënten

  • ? 4 dl droge witte wijn
  • ? 4 dl dragonazijn
  • ? 8 el gehakte sjalotten
  • middelfijn moet in de zeef kunnen blijven hangen.
  • ? 40 gr fijn gewreven dragontakjes
  • ? 20 gr verse kervel

Bereidingswijze

? De vloeistoffen inclusief ingredienten rustig voor 2/3 inkoken (tot ca. 1/3 van de hoeveelheid ), door een grove zeef gieten, mag best wat groen in de reductie achterblijven ( Escoffier zou zich nu omdraaien ) en laten afkoelen. ? We hebben nu de gastrique. ? Verdelen in 5 delen en invriezen, in b.v. kleine diepvrieszakjes? Bearnaisesaus voor 4 personen, ? ? 1 deel gastrique, ontdooid. ? 100 gr boter, koud en in blokjes gesneden. ? 3 eierdooiers, liefst gepasteuriseerde. ? ? el gehakte verse dragon ? ? el gehakte verse kervel ? 2 gr grof gemalen peper ? snufje zout ? snufje cayennepeper

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha