Court-bouillon, basisrecept

Ingrediënten

  • 125 gr. winterwortelen
  • 125 gr. prei
  • 60 gr. uien
  • 50 gr. bleekselderij
  • 1 mespuntje gemalen tijm.
  • 2 ? gr. gekneusde witte peperkorrels
  • 0
  • 3 gr. folieblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 12 gram zout of een 1 el blanke tafelazijn
  • 1.5 ltr. water.

Bereidingswijze

Doe de schoongemaakte groenten en kruiden in een pan, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. >> Laat de bouillon ca. 15 minuten zachtjes trekken, hierna is de court-bouillon klaar voor gebruik. Indien de court-bouillon gebruikt wordt voor zoetwatervis, dan geen zout maar 1 eetlepel azijn toevoegen.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 872x

Jouw laatst bekeken recepten