Fruitige tomatenketchup

Ingrediënten

  • 2 uien1 grote wortel4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook1 rode paprika
  • 2 citroenen50 gr. tomatenpuree1 1/2 kg. tomaten1 bosje peterselie1 takje tijm
  • 1 takje oregano1 laurierbladzoutpeperca. 80 gr. suikerkeukengaren

Bereidingswijze

Pel de uien, schrap de wortel en snijd ze fijn.Verhit de olie in een pan en bak de blokjes ui en wortel.Pel de knoflookteentjes en pers ze erboven uit.Maak de paprika schoon, was hem en snijd in kleine blokjes.Voeg toe aan het mengsel in de pan.Pers de citroenen uit en roer het sap en de tomatenpuree door het mengsel.Laat nog 10 minuten bakken. Was de tomaten, verwijder de kroontjes en snijd het vruchtvlees klein.Was de kruiden en bind ze met het laurierblad tot een bundeltje.Voeg de tomaten en het kruidenbundeltje toe aan het mengsel in de pan en laat nog 30 minuten zachtjes koken.Roer regelmatig door.Verwijder de kruiden en pureer de groenten. Druk de puree door een zeef en laat in de pan, op een middelhoog vuur 1 uur inkoken.Roer af en toe goed door.Breng de ketchup op smaak met zout, peper en suiker.Giet de ketchup heet in 2 flessen of potten.Sluit ze goed en bewaar de flessen op een koele plaats.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 420x

Jouw laatst bekeken recepten