Henrike's warme, pittige tomatensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Grill voorverwarmen op hoogste stand. Tomaten wassen en in ovenschaal leggen. Schaal ca. 5 cm onder heet grillelement schuiven en tomaten ca. 10-12 minuten rondom roosteren, regelmatig keren. Intussen chilipepertjes in lengte halveren (zaadjes NIET verwijderen)Ui en knoflook pellen en snipperen. Koriander fijnhakken. Tomaten 5 a 10 minuten laten afkoelen, pellen en kern verwijderen.Pepertjes in kleine, droge koekenpan ca. 2 minuten roosteren tot ze aan beide kanten zwartgeblakerd zijn. In pan tomaten met chilipepers, ui, komijn, piment, oregano, koriander en 2 1/2 dl water aan de kook brengen en 12 a 15 minuten onafgedekt laten sudderen tot chilipepers zacht zijn en saus is ingedikt. Saus op smaak brengen met evt. wat extra (zwarte) peper. Geperste knoflook toevoegen (dus niet meekoken!) Saus met blender / staafmixer of in keukenmachine pureren. Vervolgens eventueel boven kom door zeef wrijven.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha