Kalfsfond Basisrecept

Ingrediënten

  • 1 kg kalfsbeenderen.
  • 150 gr. Prei
  • 150 gr. Wortelen.
  • 500 gr tomaten
  • 20 gr bleekselderij
  • snufje gemalen tijm
  • 1 gr gekneusde zwarte peperkorrels
  • 0
  • 1 gr foelieblaadjes
  • 1 laurierblaadje
  • 1.8 ltr. Water

Bereidingswijze

Blancheer de beenderen ca. 2 minuten in kokend water en spoel ze af met koud water. >> Doe de beenderen met de schoongemaakte groenten in een pan, voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. >> Schuim de bouillon regelmatig af ! >> Laat de bouillon ca. 6 tot 8 uur trekken op een zacht vuur.>> Zeef de bouillon door een grove zeef en zeef daarna door een netel,-of grove theedoek en kook de gezeefde bouillon in tot ca. 1 liter. >> Laat de kalfsfond afkoelen en plaats deze in de koelkast en laat deze stollen tot geleidikte. (demi-glace)

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 788x

Jouw laatst bekeken recepten