Kippenbouillon, basisrecept

Ingrediënten

  • Soepkip van 1 1/2 kg
  • 400 gr prei
  • 400 gr. wortelen
  • 250 gr. uien
  • 50 gr. bleekselderij
  • 1 mespuntje gemalen tijm
  • 2 gr. gekneusde witte peperkorrels
  • 0
  • 3 gr foelieblaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 ? ltr. water.

Bereidingswijze

Doe de soepkip in een braadslee in een hete oven en laat deze bruin worden zonder toevoeging van vet. >> Maak de groenten schoon en was deze in ruim water, de uien alleen goed wassen, niet schillen. >> Doe de soepkip met de groenten en kruiden in een pan en voeg het water toe. Breng de bouillon tegen de kook aan ( niet koken ) en laat dit ca 10 ? 12 uur trekken op een zacht vuur. Zeef de bouillon door een grove zeef en daarna door een netel,- of grove theedoek.kook de gezeefde bouillon in tot ca. 3 - 3,5 ltr.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 755x

Jouw laatst bekeken recepten