Klassieke saus - Hollandaise saus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Schil de sjalot en snipper ze fijn. Kook de witte wijn met de azijn, de peperkorrels en de 5 eetlepels bouillon haast volledig in in een kookpan. Voeg de rest van de bouillon toe en giet hem door een zeef.Laat de boter opschuimen. Klop de eierdooiers met de vloeifstof in een ronde kom au bain marie tot fijn schuim. de temperatuur mag daarbij niet hoger worden dan 80 C. Neem de kom uit de au bain marie en roer de warme boter gelijkmatig, eerst druppelsgewijs, daarna zuinig, door de schuimmassa. Die moet daarbij de boter binden. Maak het geheel af met zout, cayennepeper en citroensap.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 587x

Jouw laatst bekeken recepten