klassieke witte uiensaus

Ingrediënten


Bereidingswijze

Smelt de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag. Voeg de uien toe en fruit ze tot ze zacht en goudgeel zijn. Niet bruin. Roer de bloem erdoor en bak deze ook zachtjes mee ca 3 minuten. Roer dan de bouillon en de melk erbij, goed roeren zodat er geen klontje ontstaan. Breng aan de kook, voeg laurier en peterselie toe en laat dan 20 minuten koken, regelmatig roeren en de vlam niet te hoog. Anders brand de saus aan. Opletten dus.Haal de peterselie en de laurier eruit. Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Dan evt nog wat nootmuskaat.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 563x

Jouw laatst bekeken recepten