klassieke witte uiensaus
Ingrediënten
- 350 gr uien fijngehakt
- 40 roomboter of olie
- 25 gr bloem
- 2.5 dl melk
- 2
- 5 dl bouillon
- 1 laurierblad
- paar takje peterselie
- 1.5 dl slagroom
- zout en peper.
- verse nootmuskaat
Bereidingswijze
Smelt de boter in een koekepan met anti-aanbaklaag.
Voeg de uien toe en fruit ze tot ze zacht en goudgeel zijn. Niet bruin.
Roer de bloem erdoor en bak deze ook zachtjes mee ca 3 minuten.
Roer dan de bouillon en de melk erbij, goed roeren zodat er geen klontje ontstaan.
Breng aan de kook, voeg laurier en peterselie toe en laat dan 20 minuten koken, regelmatig roeren en de vlam niet te hoog. Anders brand de saus aan. Opletten dus.Haal de peterselie en de laurier eruit.
Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met zout en peper. Dan evt nog wat nootmuskaat.
Wat vind je van het recept? Geef je mening!
0 0Reageer zelf op dit recept
Over dit recept
- Aantal keer bekeken: 1012x