Kuah saté 1 (kruidige satésaus)

Ingrediënten

  • 750 gr pinda's (gebakken
  • ontvliesd en fijngemalen/gestampt)
  • 2 el slaolie
  • 4 rode Spaanse pepers (fijngemalen of heel fijn gesneden)
  • 4 salambladen
  • 4 el dik tamarindesap
  • 2 el ketjap asin
  • 6 dl santen
  • 2 el gefruite uitjes
  • Fijn te stampen ingrediënten:
  • 4 sjalotjes of 1 middelgrote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl bruine suiker
  • 2 tl zout
  • stukje gember (1-2 cm) of 1/2 tl gemberpoeder
  • stukje trassie (1-2 cm)

Bereidingswijze

Verwarm de olie op een middelhoge vlam en fruit daarin de fijngestampte ingrediënten. Voeg de pinda's, Spaanse pepers, salamblaadjes en het tamarindesap toe en roer alles goed door. Schenk de ketjap erbij. Bak het mengsel 10 minuten en temper dan het vuur. Voeg de santen toe en breng de saus al roerend aan de kook. Laat de saus koken tot ze dik en smeuïg is. Serveer de saus, gegarneerd met gefruite uitjes, als dipsaus bij saté.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha