SALSA CRUDA (Verse Salsa)

Ingrediënten

  • 4 grote tomaten ? in vieren gedeeld
  • *4 ?tomatillos?
  • **2 of 3 groene
  • Spaanse pepers
  • 2 Franse uitjes of een klein shalotje -- Fijngeknipt
  • 1 bosje Koriander (Italiaanse peterselie) -- Fijngeknipt
  • 1 theel. gemalen komijn
  • 1 theel. verse lemoen sap of citroen sap (Houd de Salsa langer vers)
  • 1 theel. suiker
  • 1/2 theel. vers gemalen zwarte peper
  • 1/4 theel. zout
  • Behalve de Koriander
  • kunnen de ingredienten verdubbeld worden. Kan evt. pittiger worden gemaakt door er wat meer pepers in te doen. Een groene of rode paprika
  • van pitten ontdaan kan er ook in.
  • *Als je ze kunt vinden. Het zijn ronde
  • groene bolletjes gehuld in een bruinachtig omhulsel.
  • **Van de pitten ontdaan
  • pas op dat je niet je gezicht aanraakt als je er mee bezig bent. Gebruik liever een paar ?Operatie handschoenen?.

Bereidingswijze

Meng alle ingredienten in de Foodprocessor. Houd een paar takjes cilantro achter voor garnering. Laat goed doortrekken in de koelkast voor ongeveer 1 uur. Gebruiken als dip saus voor chips of rauwe stukjes groenten. Kan bewaard worden in de koelkast voor ong. 2 weken, (mits de verse lemoen of citroen sap wordt gebruikt, werkt als een conserverings middel) dus maak maar een flinke portie. N.B.: Mais chips kunnen ook zelf gemaakt worden. Knip 2 of 3 (naar gelang je nodig hebt) grote tortilla?s in vier of acht stukken.... Spray ze met pan spray, leg ze op een bakplaat en schuif ze in de oven voor ong. 10-15 min. (200) of minder warmte. Evt. Met zout bestrooien. Receptuur: Conny Simonis ? Sonora ? California ? USA - 27 juli 2002

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha