Tomatenketchup rood

Ingrediënten


Bereidingswijze

Leg het kaneelstokje, de kruidnagels, het mosterdzaad, het laurierblaadie, de peperkorrels en de plakjes gember op een schoon doekje (bijvoorbeeld een stuk kaasdoek of een oude zakdoek) en bind dit met een stukje touw goed dicht tot een buideltje. Maak een fles met een inhoud van minimaal 0,5 liter goed schoon met heet water met soda en spoel hem na met waterPel en snipper het sjalotje. Snijd de tomaten in stukken en doe ze in een pan. Voeg de sjalot toe. Breng de tomaten in een gesloten pan zachtjes aan de kook en laat de tomaten circa 15 minuten zachtjes koken tot ze zacht zijn. Wrijf de tomatenmassa boven een andere pan (met een dikke bodem) door een zeef. Roer het selderijzout, de basterdsuiker, de azijn de cayennepeper en het kruidenbuideltje door de tomatenpuree. Laat de tomatenketchup in circa 90 minuten op een zacht vuur tot ongeveer de helft inkoken. Roer af en toe.haal het kruidenbuiltje uit de pan. Vul de fles met de nog hete ketchup en sluit de fles direct af. Laat de ketchup afkoelen. De tomatenketchup is ongeveer een maand in de koelkast houdbaar. Wilt u hem langer bewaren, dan kan de fles in een pan met kokend water (op een doek om barsten te voorkomen) in circa 15 minuten worden gepasteuriseerd. Na opening is ook de gepasteuriseerde tomatenketchup maar beperkt houdbaar.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 432x

Jouw laatst bekeken recepten