Tomatensaus 2 (5 liter)

Ingrediënten

  • 4 l tomatenpuree of 6 kg tomaten
  • 150 g buikspek (geblancheerd en in dobbeltjes)
  • 200 g wortels (gefruit
  • in stukken)
  • 150 g uien (in stukken
  • gefruit)
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 100 g boter
  • 150 g bloem
  • 2 l blanke fond
  • 2 teentjes knoflook
  • 20 g zout
  • 30 g suiker
  • een snufje peper

Bereidingswijze

Bak het spek in een pan met dikke bodem met de boter zachtjes bruin. Voeg de wortel, uien, laurier en tijm toe. Als dat geslonken is, bestrooien met de bloem. Kook tot er een mooie blonde kleur ontstaat en maak af met de tomatenpuree of de gepureerde tomaten, de fond, de fijngewreven knoflook, zout, suiker en peper. Breng al roerend aan de kook, dek de pan af en zet 1,5-2 uur in een matig warme oven. Haal door een fijne zeef of neteldoek. Laat de saus even borrelen. Bedek het oppervlak met wat boter om een vel te voorkomen en zet weg.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 510x

Jouw laatst bekeken recepten