Visfond basisrecept

Ingrediënten

  • 1 kg. Verse visgraten
  • 100 gr. Bleekselderij
  • 250 gr prei
  • 100gr uien
  • 1 mespuntje gemalen tijm
  • 1
  • 5 gr gekneusde witte peperkorrels
  • 0
  • 2 gr foelieblaadjes
  • 3 laurierblaadjes
  • 2 ? ltr water

Bereidingswijze

Spoel de visgraten schoon in koud stromend water gedurende 10 minuten. Doe de graten met de schoongemaakte en grof gesneden groenten, kruiden en het water in een pan.Breng de bouillon aan de kook en schuim het oppervlak regelmatig af. Laat de bouillon ca. 20 minuten zachtjes trekken. Zeef de bouillon door een grove zeef en zeef daarna door een netel,-of grove theedoek, kook de gezeefde bouillon in tot 1 liter.

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 749x

Jouw laatst bekeken recepten