Wildfond basisrecept

Ingrediënten

  • 1 kg. botten en vliezen van wild
  • bij voorkeur van ree
  • haas of eend
  • 250 gr. prei
  • 250 gr. wortelen
  • 500 gr. tomaten
  • 50 gr. knolselderij
  • 1 mespuntje gemalen tijm
  • 2 gr. gekneusde zwarte peperkorrels
  • 0
  • 3 gr. foelieblaadjes
  • 4 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 4 ltr. water

Bereidingswijze

Doe de botten en vliezen in een braadslee, zet deze in een hete oven en laat het geheel bruinen zonder toevoeging van vet. >> Haal de botten en vliezen uit de braadslee, zet deze zonder vet met de schoongemaakte groenten, kruiden en het water in een pan op het vuur. >> Breng het geheel aan de kook, schuim de bouillon regelmatig af en laat deze ca. 5 uur zachtjes trekken. >> Zeef de bouillon door een grove zeef, zeef daarna door een netel,- of grove theedoek en laat deze koelen.Kook de gezeefde bouillon in tot ca. 1 liter

Wat vind je van het recept? Geef je mening!

0 0

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties. Ben jij de eerste die reageert op dit recept?

Reageer zelf op dit recept

kaptcha

Gebruiker acties

Over dit recept

  • Aantal keer bekeken: 943x

Jouw laatst bekeken recepten